Skip to content

5 Comments

 1. Anonymous
  2012-12-06 @ 07:14

  mooi !!

 2. Ernst Baart
  2012-12-07 @ 14:33

  Als zelfs de grote Johan Cruijff het met me eens is, moet er toch iets kloppen van mijn redenering ;-)
  Enkel zijn oplossing is niet die waar ik voor zou kiezen… Ouders horen langs de lijn van hun kind te staan, er kan best een alternatieve straf verzonnen worden voor zij die in de fout gingen…
  Klik hier voor de opinie van de grote nr 14 : http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/21140819/__Cruijff_hekelt_gedrag_ouders__.html

 3. Ingrid
  2012-12-10 @ 10:02

  Goed gesproken Ernst. Ik ben het helemaal met je eens. Toch drie opmerkingen: voor alles wordt een diploma vereist behalve voor het opvoeden van je kind(eren). In onze cultuur zouden de ouders inderdaad hun drukke sociale leven moeten aanpassen zodat de ouders langs de lijn van hun kind staan. In andere culturen gebeurt het dat met name de jongens, zodra ze de voordeur uitstappen geen controle of begeleiding krijgen van ouders en dus meer of teveel vrijheid. Scholen en verenigingen kunnen daarin een belangrijke rol spelen.

  • Ernst Baart
   2012-12-10 @ 15:12

   Ik snap dat het in andere culturen er anders aan toegaat, maar soms is het voor elke “cultuur”… de onze en die van andere… beter om af te stappen van een oude/foute gewoonte. Dat hoeft niet te betekenen dat je je cultuur verloochent. Integendeel zelfs.
   Als je bedoelt dat scholen en verenigingen een belangrijke rol kunnen spelen bij het upgraden van elk zijn cultuur ben ik het met je eens. Wel is het dan een hele uitdaging te voorkomen dat de school/vereniging de taak van de ouders overneemt, geheel of ten dele… Immers ik ben het niet met je eens als je bedoelde dat scholen of verenigingen een deel van die taak kunnen overnemen van de ouders. Aandacht, voldoende aandacht en liefst eigenlijk zelfs meer dan voldoende aandacht hoort in het basis takenpakket van de ouders. School of vereniging kan daar geen substituut in spelen!

 4. Ernst Baart
  2012-12-12 @ 12:35

  Voorleven voorgedragen als woord van het jaar! Een mooie suggestie en column van Guillaume Van der Stighelen : “Opvoeden is niet de taak van ouders alleen“… Mee eens, de taak mag en moet gedeeld worden, maar de verantwoordelijkheid ervoor wordt gedragen door de ouders en enkel de ouders IMHO!